Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 septembrie 2011

all the people are the same...just a few thoughts

Oamenii sunt la fel oriunde ai merge.

Când vrei să faci o schimbare de mediu dai peste acelaşi fel de oameni. Nu scapi de ipocriţi, mincinoşi, ăia "deştepţi", semi-cocalari şi semi-piţipoance, etc, etc, etc.
Unii dintre ei scot vorbe mari...păcat că nu sunt ale lor. Vorba aia, netul e plin de vorbe de duh şi daca mai e în engleză şi mai bine...şti limbi străine frăţică.

Pe oriunde ai fi nu scapi de oamenii care pretind a-ţi fi prieteni. Chiar te şi ajută în unele dintre cele mai grele momente dar o fac cu un scop. Ajutorul în ziua de azi nu mai e caritabil. Ajuţi pentru că vrei ceva în schimb. Când nu mai are omul ce oferi îi dai cu şutul şi nu te mai interesează ce se întâmplă cu el. Trăim în societatea în care prieteniile cu beneficii sunt la bază. Parcă trăim într-o lume a alchimiei bazată pe legea schimbului echivalent.

Nu lipsesc nici măscăricii zeflemitori cu capetele seci a căror calitate supremă nu lipseşte niciodată: prostia. Dacă sunt buni de gură asta nu înseamnă că au şi o inteligenţă debordantă. Ba din contră. Vorbărie multă sărăcia omului. Asta nu mai e valabil dacă vrei să treci drept papagal.

E imposibil să nu te întâlneşti muuult prea des cu genul de oameni care copiază tipologia omului cerebral. Stârnesc şi râsul dar te apucă durerile când încep a filosofa. Contrazic pe cei din jur şi se contrazic pe sine. Sunt obositori şi nu mai poţi să-i mai înghiţi.

Şi nu mai vreau să mai continui lista. Ştiu că sunt înconjurată fie de oameni falşi, fie de dobitoci şi am de-a face cu ei fiindcă nu am încotro. Aşa zişii prieteni sunt mai degrabă lipitori care îţi fură sufletul. Dobitocii nu lipsesc pentru că soarta ţi-a fost dată să le dai socoteală, că dee, mai trebuie să şi munceşti pentru pâinica pentru ziua de mâine. Se întâmplă tot mai des ca în anumite domenii să ai şefi care nu au nici cea mai mica tangenţă cu domeniul, dar ei sunt specialişti fiindcă sunt şefi. Mai bine fac ceva mai simplu decât să mă învăţ prost după toate dobitoacele cu 5 clase pe post şefi parveniţi.

Pace ţie "cetitotule"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu