Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 iulie 2011

Dincolo...



Dincolo de o voce se ascunde un talent...dincolo de talent se poate ascunde o monstruozitate...mostruozitatea se naşte din suferinţă...suferinţa este o experienţă...şi experienţa modeleaza omul.

Omul îl judeci după aspect...după aparenţe...Dacă se simte jignit nu întoarce şi celălalt obraz...omul iartă, dar nu prea uită...Omul ştie, ştie să se prefacă şi ştie când tu, filosof "boem" nu mai ai nimic de filosofat şi critici mediocrii care se bucură de viaţă. Ce vină are omul că încă se bucură de ce-i al lui şi tu nu? Pentru simplu fapt că e fericit tu trebuie să-i porţi sâmbetele? Dacă bucuria ta de a trăi e închisă în Cutia Pandorei pe care tu ai ferecat-o de o teamă de care nu-ţi mai aduci aminte, de ce nu-l laşi pe mediocru să trăiască în ignoranţă? Poate pentru el ignoranţa e o binecuvântare, pentru că el nu e o făptură complicată, el trăieşte simplu dar intens.
Şi mediocrul să şti că te vede, dar nu se arată. Îţi va zâmbi frumos şi când întorci spatele nu şti ce te-a lovit. Şi apoi te plângi că lumea are ce are cu tine...că unul slab "dotat" te-a apostrofat sau eclipsat. A făcut-o pentru că pur şi simplu a putut. Dar tu ce poţi face?
Poţi să trăieşti...să nu mai fi acel om mârşav, să nu mai fi preocupat 24/7 de faptul că lumea se duce la fund ca  toporul. Şi te întrebi de ce se întâmplă aşa? Pentru că tu nu faci nimic...doar constaţi şi atât...
Nu mai fi preocupat de X şi Y, cum se îmbracă, cum se comportă...Împrieteneşte-te cu ei...fiind în jurul tău ei se pot schimba şi se pot corecta fără să le-o ceri tu.
Dar ţie îţi este teamă că te molipseşti. Nu ar trebui să te molipseşti după "prostime", căci dacă ai face-o înseamnă că eşti parte din prostime...şi chestia cu filosofatul a fost un episod mofturos din partea unui mediocru iluzionat că este "cineva".
Toţi suntem frumoşi şi suntem talentaţi la ceva... Nu mai judeca după etichetă fiindcă uneori e pusă greşit.
Judecă-mă doar dacă mă cunoşti...dacă nu, abţine-te.

Pace vouă!

Sper să vă placă melodia...mi-e îmi "spune" multe...şi e un soi de "muză". 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu