Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 februarie 2010

Padurea SPANZURATILOR exista! ... In Japonia

Sunt o multime de locuri ciudate pe lumea asta, dar parca padurea Aokigahara din Japonia le intrece mai pe toate. Este locatia preferata a oamenilor care decid sa-si incheie socotelile cu viata.


Padurea Aokigahara reprezinta o imbinare perfecta a frumosului cu grotescul. Pe de o parte, padurea ofera o priveliste superba cu vedere la Muntele Fuji, pe de alta ne infatiseaza imagini infioratoare ale cadavrelor celor care, doborati de greutatile vietii, aleg calea cea mai usoara: sinuciderea.

Este locul care inca din mitologia japoneza a fost asociat cu imaginea demonilor si asta numai din cauza numeroaselor trupuri neinsufletite descoperite de-a lungul timpului in aceasta padure.

Sinucigasii prefera padurea Aokigahara pentru ca sansele de a fi gasiti si salvati in vegetatia abundenta sunt foarte mici.

Rata sinuciderilor in Japonia, deja una din cele mai mari din lume, a crescut in ultima perioada din cauza crizei economice. Potrivit guvernului japonez, in ianuarie 2009 au fost inregistrate 2.645 de sinucideri, cu 15% mai mult decat in urma cu un an (2.305 de sinucideri).

Oficialii se tem ca rata sinuciderilor va continua sa creasca din cauza somajului si a falimentului. Autoritatile locale au mentionat ca au montat deja camere de supraveghere la intrarile in "padurea spanzuratilor", pentru a preveni sinuciderile.

stire preluata de la ProTV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu