Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 iunie 2012

înapoi la realitate...

viaţa e făcută să fie trăită. dar după ce murim cui rămânem? în tradiţie, sufletul nemuritor fie rătăceşte printre cei vii, fie ajunge în locul potrivit faptelor sale.
nu ştim dacă aşa se întâmplă cu adevărat. ştim doar ce se întâmplă în realitatea noastră. după moarte sufletul trăieşte în conştiinţa noastră, a celor rămaşi vii.
cei mai mulţi morţi rămân la un moment uitaţi, uitaţi râmân şi cei vii, numai că aceştia pot simţi durerea şi constată mai devreme cruda realitate. uitarea şi înstrăinarea de cei dragi încă din timpul vieţii nu face altceva decât să ducă la moartea sufletului. astfel se face că  avem de-a face cu un suflet mort umblător. acesta are o gazdă cam nesuferită, încă neexpirată. sufletul mort umblător hoinăreşte la fel ca cel mort de-a binelea, şi simte durerea care e dublată de corpul infectat de existenţa patetică.
sufletul mort umblător se învârte în cerc. când găseşte ceva bun pentru el, atât de mult îl studiază şi se învârte în jurul său până ajunge de unde a plecat: la starea de nimic şi fără ce a găsit, a ajuns înapoi la realitate sau cum zice Amy Winehouse, Dumnezeu să o ierte, Back To Black

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu