Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 aprilie 2011

Cultul frumosului

Astăzi ce încântă ochiul? Ceva frumos evident. Dar cum este apreciată o persoană?
Pentru început am să mă axez doar pe fizic, şi ceea mai frumos decât fizicul unei femei.
Femeia e frumoasă, femeia e sexy. Dar care e diferenţa dintre aceste noţiuni?
A fi frumoasă. O femeie e frumoasă când zâmbeşte, când te priveşte, când roşeşte şi o vezi ruşinată şi timidă. E frumoasă prin naturaleţea ei, prin caracterul ei, prin postura ei firească...prin FELUL EI DE A FI! Ceea ce e frumos stai şi admiri, eşti reţinut să atingi de teamă să nu se spargă, să nu se strice, să nu fi tu cel care "denigrează" (nu am gasit un sens pre bun acum). Ceea ce ai frumos lângă tine preţuieşti, poţi să-l păstrezi ca pe un dar preţios dar fragil.
Frumosul te determină să fi respectuos, să ai acea solemnitate, seriozitate... O femeie frumoasă este o muză, o sursă de inspiraţie,... frumosul te determină să iubeşti...
O femeie frumoasă o urmăreşti la fiecare pas pe ascuns sau te apropii de ea curios, o studiezi dar ţi-e frică să o atingi din respect...pentru că frumuseţea reprezintă şi puritatea.
Noi ne-am bucura enorm dacă ne-aţi aprecia aşa cum suntem. Nu suntem perfecte, dar suntem frumoase în felul nostru. Fie avem un chip angelic, fie un suflet blând alături de voi mereu, fie avem un curaj mai mare decât al vostru când avem obstacole...suntem frumoase şi când plângem.

A fi sexy. Înseamnă a fi dezinhibată, a fi mai mult sau mai puţin vulgară pentru a atrage privirile lacome ale voastre. Pentru noi e şi o muncă a fi aşa. Te sui pe tocuri chinuitoare, îngheţi de frig până la club, rabzi la şedinţele de înfrumuseţare şi bla, bla. Evident că a fi sexy înseamnă să ai atitudine, să nu ai prejudecăţi, să te înarmezi cu un decolteu cât mai generos pentru a-ţi pune in valoare bustul şi evident să atragi atenţia, privirea şi învidiile. Fusta scurtă nici nu se mai pune problema, scoate in evidentă, picioarele şi fundul.
Ce să mai zic...când eşti sexy lumea spune WOW! Evident că masculii vor sări pe tine, îşi vor imagina cum o să te apuce şi bla, bla, bla că nu mai are sens să continui.
În cazul acesta respectul îşi pierde valoarea...Ce mai vrei? Eşti Buuuunăă, te vreau... şi când vrei (chiar şi când nu vrei) poţi fi jumulită, de a doua zi nu mai ai nicio valoare, eşti deja uzată.
Astăzi femeile preferă să fie mai dregrabă sexy decât frumoase pentru că nu se simt apreciate, au mai mult succes în felul acesta şi le este satisfăcut orgoliul.
Este trist că decenţa nu mai este o valoare prea apreciată. Trăim într-un secol...nu ştiu cum să-l denumesc, dar cineva spunea ceva de genul: secolul/mileniul acesta va fi religios sau deloc. Frumuseţea nu ţine neapărat de religios, dar cert e că trăim într-o lume profană în care nonvalorile devin valori.
Ce rămâne de făcut? Păi, mana asta de oameni profani cu ceva înclinaţii spre sacru trebuie măcar să incercăm de a restabili ordinea valorilor. Dacă nu reuşim asta e...dar măcar să trasmitem mai departe fiilor şi fiicelor noştri valorile noastre.

chiar m-am gândit să fac un sondaj...Ce femeie preferaţi? Cea frumoasă sau cea sexy?
Sunt puţin curioasă.
start vot!

Pace vouă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu