Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 aprilie 2011

Respectul faţă de femeie

Cum mai e e acum respectată femeia din ziua de azi? Mereu auzim cum sunt prost tratate, maltratate, ucise din motive banale chiar. E vorba aia, "femeia l-a ispitit pe Adam", dar e doar o simplă credinţă, chiar poveste de adormit copiii care nu ar trebui să conducă la prejudecăţi.

Femeia e cea care dă naştere urmaşilor. Ea suferă cel mai mult pentru odorul ei, este cea mai capabilă a înţelege puiul ei, cea care oferă cea mai multă afecţiune şi cu greu un copil poate trăi fără ea. RESPECTĂ FEMEIA PENTRU CĂ VA FI MAMĂ! Îţi va purta pruncul în pântece.

Femeia e mai puternică. Suportă mai bine greutăţile, necazurile. Poate că nu este capabilă de eforturi fizice prea mult, dar poate duce o "cruce" în spate mai bine decât un bărbat, alteori chiar preferă să-şi ia singură povara celui drag doar pentru a-i fi mai bine, mai uşor.

Femeia e dispusă să se schimbe pretru omul care îl iubeşte. De dragul lui ar muta şi munţii doar ca să fie fericit. Însă e trist când nu e apreciată când se schimbă în bine din cauza săgetării lui Eros. E considerată o femeie slabă, bună de aruncat la gunoi sau de şters praful.

Femeia este o luptătoare. Luptă pentru ceea ce îi aparţine, pentru ceea ce iubeşte, luptă pentru dreptate şi adevăr, luptă, luptă şi iar luptă. Chiar şi cu sine înşusi când are slăbiciuni. Slăbiciunile nu ar exista dacă uneori voinţa nu e de partea noastră.

Ea e pasională. Iubeşte şi urăşte cu patimă. Se ataşează de oameni şi daca e dezamăgită poate întoarce foaia şi poate răspunde cu răutate, câteodată dublată sau triplată faţă de bunătate.

Femeia stă în spatele unui bărbat puternic. Ea e cea care îl incurajează, cea care îi ridică moralul, îi dă încredere...


Şi motive ar mai fi. Trist e că noi femeile nu suntem tratate cum ar trebui. În anumite cazuri suntem discriminate, mai ales când e vorba de vreo funcţie.

Nu trăim în tările arabe dar totuşi femeia nu e deplin egală. Legal da, dar din perspectiva mentalităţii nu.

Totuşi motivul pentru care am scris acest post nu e pentru că m-am simţit sau nu discriminată ori tratată corespunzător. M-a uimit respectul unui profesor universitar faţă de femei în general. Evident că e un gentleman din "naştere", nu unul care o face că aşa dă bine, sau că funcţia îl determină să aibă o conduită in societate. Respectivul profesor îndiferent de vărstă, statut social, studii & co. salută cu "Sărut mâna". Evident că de fiecare dată ni se adresează cu apelativul "dumneavostră", şi mereu e cel care iese după o femeie.
Lucrurile astea sunt fireşti, dar acest stimat domn le face cu o aşa naturaleţe încât spui "omul acesta adoră să trăiască langă femei". Poate că sună ciudat dar această impresie am eu.
Şi nu e "de porc", vorba unui bun prieten de-al meu.

Deci dragii mei, acordaţi-ne mai mult credit. Nu ştiţi ce zace în noi...(mă refer la femeile oneste) noi vă iubim şi supravieţuim greu fără voi, dar voi nu puteţi trăi fără noi.

Curând, dacă îmi vine pofta aceea nebună de citit poate că am să citesc şi cartea lui Cărtărescu, "De ce iubim femeile". Poate voi descoperii multe despre voi, lucruri de care nu ştiam.

Cam atât dragilor,

Pace vouă!

Un comentariu:

  1. Da-mi voie sa nu fiu de acord cu unele paragrafe din inceputul postarii :)) ...si asta din cauza unor femei care infirma tot ce ai spus tu pe acolo :D Si nu a fost doar una, ci majoritatea

    RăspundețiȘtergere